Maro/ReLANpro

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden

klik op de vragen voor de antwoorden

Kan mijn ReLANpro Lab ook als computer lokaal gebruikt worden?

Absoluut. Het grote voordeel van een open systeem als ReLANpro is dat het multifunctioneel is. Het kan gebruikt worden voor een breed spectrum aan programma’s, discipline’s en leermethodieken.

Hoeveel computers heb ik nodig in een klas?

Normaliter hebt u evenveel computers nodig als dat er studentenplekken zijn, plus één voor de docent en een server, voor een talenpracticum. Bij het gebruik als computerlokaal kunt u er voor kiezen om minder computers te plaatsen. Vaak wordt bij computeronderwijs tweetallen gevormd door de leerlingen. Om de focus en concentratie te kunnen waarborgen adviseren wij voor elke student een individuele computer te installeren, zeker bij het gebruik als talenpracticum.

Is een computer lab hetzelfde als een computerlokaal?

Het verschil is nogal subjectief en hangt af van de pedagogische doelstellingen, methodieken en de toegankelijkheid van zo’n lokaal. Volgens velen is een computerlokaal een lokaal waar studenten geconcentreerd en ongestoord kunnen werken aan specifieke taken. Anderen zien het als een open toegankelijke plek waar studenten naar individuele behoefte gebruik van kunnen maken. Een computer klaslokaal, met de nadruk op klas, kan ook worden gezien als een ruimte waar klassikaal les wordt gegeven door een docent en die dus niet openbaar toegankelijk is buiten die lesuren.

Hoe leer ik mijn ReLANpro lab optimaal te gebruiken?

Als u geen ervaring hebt met het gebruik van computers voor leerdoeleinden is het handig om in eerste instantie de traditionele lesmethoden 1 op 1 om te zetten naar het computerscherm. Denk hierbij aan oefeningen, een quiz of andere activiteiten.
De echte toegevoegde waarde van het gebruik van computers als hulpmiddel bij het lesgeven gaat uiteraard veel verder. Daarom leveren wij niet alleen een technische training over het gebruik van onze systemen, maar helpen wij u ook bij het effectief gebruik en het ontdekken van de didactische mogelijkheden. Zo leert u optimaal gebruik te maken van uw nieuw technologisch leermiddel.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op


Contact

Maro BV
A ReLANpro Company
Bronsstraat 5
6031 TS Nederweert
Tel: 0495-544244